15-20 hengelle

Ainekset
Pohja
180 g Digestive-keksejä
50 g pähkinäsekoitusta
80 g voita

Täyte 1
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g rahkaa
4 dl vispikermaa
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl aitoa vaniljaa tai vaniljasokeria
7 kpl liivatelehteä
2 rkl sitruunan mehu
2 ½ dl mansikoita

Täyte 2
500 g Mansikoita

Kiille
3 kpl liivatelehtiä
3 dl Vilppulan tilan kylmäpuristettu mansikkamehu

Valmistus

POHJA

Murskaa keksit ja pähkinät muruiksi tehosekoittimessa.(Voit myös murskata keksit ja pähkinät esim. pakastepussissa kaulimella).
Sulata voi ja sekoita se keksi/pähkinämurujen joukkoon.
Pingota 24-26 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Painele päälle muruvoiseos tasaisesti ja laita kylmään odottamaan.

TÄYTE 1

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, rahka, tomusokeri ja vaniljasokeri.
Murskaa mansikat tehosekoittimella tasaiseksi massaksi ja lisää kerma-juustotäytteen sekaan.
Kuumenna sitruunamehua kattilassa.
Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

KIILLE

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Kuumenna 3 dl mansikkamehua kattilassa kiehuvaksi
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman nesteen joukkoon.
Jäähdytä kiille, viipaloi ja lado sillä aikaa mansikat kakun päälle.

Huom! Varmista, että täyte on hyytynyt tarpeeksi.

Kaada kiille kakun päälle varoen.
Nosta kakku kylmään ja anna kakun hyytyä vähintään toiset 2 tuntia tai mielellään yön yli.

VINKKI

Kakku kannattaa valmistaa tarjoilua edellisenä päivänä