Makoisa maanmainio mansikkakesä alkaa normaalisti jo toukokuussa. Mansikan kasvua vauhdittaa kevään varhainen auringonnousu ja pitkä valoisa päivä. Talven kaamos unohtuu helposti, kun mansikan posken punotus voimistuu. Pian suuren C-vitamiiniannoksen lisäksi runsaasti myös mielihyvää tarjoava makoisa, kiinteä ja kiiltävä mansikka on valmis syötäväksi.

Pöytiä pellolle
Sääolosuhteet muuttuvat, lajikkeet kehittyvät ja mansikanviljely siirtyy meilläkin luontaisesti yksivuotiseksi tabletop viljelyksi. Mansikantaimet istutetaan kasvualustaan selvästi irti maasta eli niin kutsutuille ”pöydille”. Taimet uusitaan joka vuosi. Mansikan laatu on tasaisempaa ja satokausi pidempi. Hallittu kasvuolosuhde mahdollistaa samalla biologisten torjuntamenetelmien käytön.
Lajikkeet vaihtuvat
Perinteiset Senga Sengana ja Zephyr ovat jo historiaa. Tilalle tullut Honeoye on kokenut saman kohtalon ja sama on edessä myös Polkalla. Päälajikkemme ovatkin nyt Murano ja Rumba. Lisäksi tuotannossa ovat Clery ja Malling Centenary sekä poistuva Polka. Uusien lajikkeiden löytäminen Suomen olosuhteisiin on kiehtovaa mutta myös haastavaa sillä halumme on tuottaa vain parhaita.
Mistä näitä saa

Myyntialueemme kattaa koko Suomen. Olemme pitkäaikainen yhteistyökumppani Kesko Oyj:n kanssa ja marjojamme löydätkin laajalti K-ruokakaupoista, osin myös pakattuna Pirkka tuotemerkille. Suoraan toimitamme mansikoita ja vadelmia Lahden Paavolan ja Vantaan Tammiston K-Citymarketteihin, K-Supermarket Musta-Pekkaan ja K-Market Pikku-Pekkaan Helsingissä sekä K-Market Kylätähteen Heinolassa. Pohjois-Suomessa toimiva Mansikka Lappalainen huolehtii jälleenmyynnistä Rovaniemen, Kemin ja Tornion alueella. Lähialueella Lahdessa jälleenmyyjänämme on myös laatua vaaliva perinteikäs Tori Ruponen.

RUMBA

Rumba on kirkkaanpunainen, kauniin kiiltävä ja kookas mansikka. Rakenteeltaan se on kiinteä mutta mehukas. Maultaan makoisan maanmainio. Rumban vahvuuksia ovat myös sen pitkä käyttöaika ja kiinteän rakenteen tarjoamat monipuoliset käyttömahdollisuudet mm. salaateissa, kakuissa tai pakasteena. Parhaimmillaan tietysti heti tuoreeltaan.

Murano

Murano on nopeasti nouseva tähti lajikkeiden kirjossa. Marja on kookas, aavistuksen vaaleamman punainen, upeasti kiiltävä ja erittäin houkutteleva.  Rakenne on kiinteä ja marja myös sisältä punainen. Muranon maun koukuttavan täydellinen tasapaino makeuden ja aromaattisuuden kesken saa kesäisen masikkarasian tyhjenemään hämmästyttävän nopeasti.