15-20 hengelle

Ainekset

Pohja

250g kauralastuja (esim. Leivon merkkinen )
80 g voita

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
500g mascarbonea (2 purkkia)
4 dl vispikermaa
1 levy valkosuklaata (Panda)
2 rkl tomusokeria
1 tl aitoa vaniljaa tai vaniljasokeria
6 kpl liivatelehteä
2 rkl sitruunan mehu

Kiille

4 kpl liivatelehtiä
4 dl Vilppulan tilan kylmäpuristettu vadelmamehua

Koristelu

250g – 350g Vadelmia

Valmistus

POHJA

Murskaa keksit muruiksi.
Käytä tehosekoitinta, mutta jos semmoista sinulla ei ole, niin näppärä keino on laittaa keksit vahvaan pakastepussiin ja kaulitsee päältä. keksit murskaantuu tosi helposti ihan pieniksikin muruiksi.
Sulata voi ja sekoita se keksimurujen  joukkoon.
Pingota 24-26 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Painele päälle muru-voiseos tasaisesti ja laita kylmään odottamaan.

TÄYTE

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.
Pilko valkosuklaa pieniksi leikkuulaudalla ja lisää kerma-juustotäyteen sekaan.
Kuumenna sitruunamehua kattilassa.
Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

KIILLE

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Kuumenna 4 dl  vadelmamehua kattilassa kiehuvaksi
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman nesteen joukkoon.
Jäähdytä kiille  ja kaada kiille kakun päälle varoen.
Huom! Varmista, että täyte on hyytynyt tarpeeksi ennen kiilteen lisäystä.
Nosta kakku kylmään ja anna kakun hyytyä mielellään yön yli.

VINKKI

Kakku kannattaa valmistaa tarjoilua edellisenä päivänä

Ihania herkutteluhetkiä