15-20 hengelle

Ainekset
Pohja
150 g Piparkakkuja
75 g voita

Täyte
180 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
4 kpl liivatelehteä
3 rkl appelsiinimehu
1 kpl appelsiinin raastettu kuori

Kiille
3 kpl liivatelehtiä
3 dl Vilppulan tilan Vadelmainen Glögi, (tiiviste)
1 dl vettä

Koristeluun
Kanelitankoja
Pakastevadelmia (Pirkka Parhaat, suomalainen / Vilppulan Tila)

Valmistus
POHJA

Murskaa piparkakut. 
Sulata voi ja sekoita se piparimurujen joukkoon.
Pingota 24-26 cm:n irtopohjavuoan pohjalle/reunoille leivinpaperi.
Painele päälle muruvoiseos tasaisesti ja laita kylmään odottamaan.

TÄYTE

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma.
Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri sekä mausteet.
Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon.
Levitä täyte piparipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa min. 4 tuntia.
Kuumenna appelsiinimehu kattilassa.
Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun.
Anna jäähtyä hieman.
Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

KIILLE

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman nesteen joukkoon.
Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen.
Jäähdytä kiillettä hetki jääkaapissa (älä kuitenkaan hyydytä)

Huom! Varmista, että täyte on hyytynyt tarpeeksi.

Nostele kiille kakun päälle varoen.
Nosta kakku kylmään ja anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.

VINKKI

Kakku kannattaa valmistaa tarjoilua edellisenä päivänä ja koristella ennen tarjoilua.

Täytteen voi tehdä myös tuplana, mikäli haluat kakusta korkeamman. Pidennä tällöin myös hyytymisaikaa.