KEITÄ ME OLEMME JA MISTÄ TULEMME

Vilppulan Tila sijaitsee Asikkalassa, eteläisen Päijänteen maisemissa, puhtaan luonnon keskellä ja raikkaiden vesien rannoilla. Yli 100-vuotinen tila tuottaa mansikkaa ja vadelmaa yksivuotisista kasvustoista, harkiten hoitaen, sateilta suojassa. Suotuisa pienilmasto täydentää vertaansa vailla olevat olosuhteemme. Kun maistat tilallamme kasvaneita marjoja, huomaat miksi olemme antaneet niille nimen Makoisat Maanmainiot.

Marjaa ympäri vuoden
Tuoremarjakautemme on pitkä, toukokuulta aina lokakuulle, ei siis aivan ympärivuotinen kuitenkaan. Muuna aikana makoisista maanmainioista marjoistamme pääsee nauttimaan täyteläisinä mehuina, runsaina hilloina, Vadelmaisena glöginä sekä itse marjana Pirkka Parhaat sarjan vadelmapakasteena. Marjan tuottaminen sinällään on kuitenkin ympärivuotista työtä ja sitä me intoihimoisesti läpi vuoden teemme.
130 työntekijää

Viljelemme vain yksivuotisia kasvustoja. Istutamme siis joka vuosi uudet taimet, hoidamme niitä huolella, poimimme marjat tarkasti ja siivoamme kasvuston satokauden jälkeen. Myös punnitus, pakkaaminen, kansitus ja etiketöinti työllistävät satokaudella joka päivä. Uuttakin pitäisi rakentaa ja vanhaa korjata. Kaikki tämä tehdään edelleen lähes kokonaan käsityönä. Siksi tarvitsemmekin paljon käsipareja tekemään kaikki nämä työt.

Tuoteturvallisuus ja auditoinnit

Tuotteidemme turvallisuus on niin meille kuin asiakkaillemme erittäin tärkeä asia. Tuoteturvallisuuden arvioimiseksi ja varmistamiseksi sekä jatkuvaksi seuraamiseksi olemme sopineet toimitojemme säännöllisestä auditoinnista sekä Kotimaiset Kasvikset ry:n ylläpitämän Viljelijän Laatutarha että ruotsalaisen Sigll Kvalitets-system Ab omistaman IP Kasvikset Perussertifiointi järjestelmän puitteissa. Laatutarha sertifikaatin näet täältä. IP Kasviket sertifikaatin näet täältä.

VUODESTA 1916

Tarinamme alkoi jo vuonna 1916, jolloin pala Pulkkilanharjua vaihtoi omistajaa. Syntyi ensin karjatila ja sitten viljatila. Pian ensimmäinen traktori kurvasi pihaan, myöhemmin myös puimuri, saatiin puhelin taloon, oma meijeri, siitossikala. Kunnes vuonna 1972 ensimmäiset mansikantaimet istutettiin. Tärkeimpinä lajikkeina olivat tuolloin legendaarinen Senga Sengana ja Zephyr. Niitä viljeltiin aina 1990-luvun puoliväliin asti, jolloin uusien lajikkeiden kokeilu aloitettiin.

VILPPULAN TILA TÄNÄÄN – Makoisat Maanmainiot

Intohimosta puhtaaseen kotimaiseen marjaan

Marjanviljely on yhä edelleen pääosin käsityötä. Valikoimme kasveiksi vain testatusti ensiluokkaisia ja puhtaita taimia. Istutamme käsin jokaisen mansikan taimen ja vadelman verson maasta irti olevaan kasvualustaan. Huolehdimme päivittäin, että kasvi saa tarvitsemansa määrän vettä, valoa ja ravinteita. Viljelystemme läheisyydessä elävät kimalaiset ja mehiläiset pitävät huolen kukkien pölyttämisestä, jolloin marjan säilyvyys, koko ja laatu paranevat.

Kaikki tilamme Makoisat Maanmainiot marjat kasvatetaan sateilta suojaavissa kasvutunneleissa, jolloin jokainen marja on valioyksilö. Sääolosuhteille aroilla marjoilla, kuten vadelmilla ja mansikoilla, on kasvutunneleissa vähemmän tuholais- ja kasvitautipaineita kuin taivasalla. Hyvissä olosuhteissa kasvinsuojelu voidaankin tehdä käyttämällä vain biologisia vaihtoehtoja.

Toimimme yhteistyössä osaavien puutarhureiden, marjanviljelyyn erikoistuneiden neuvojien, biologisen- ja IPM-kasvinsuojelun ammattilaisten sekä kaupan edustajien kesken, jotta voimme yhdessä marjoja rakastavien asiakkaidemme kanssa nauttia puhtaasta kotimaisesta marjasadosta.

Makoisat Maanmainiot ovat lähellä sinua.